Skip to content

Over ons

De praktijk

Ergotherapie Jaimy de Kok is een eerstelijns ergotherapie praktijk. De praktijk is gestart met de locatie in Kerkrade in 2009. Op dit moment zijn wij op 5 locaties werkzaam in parkstad en de westelijke mijnstreek.  Wij zijn een team van 7 ergotherapeuten met elk hun eigen specialisme.

Wat doen wij

Wij bieden ergotherapie aan elke doelgroep, van jong tot oud. De ergotherapeut adviseert, begeleid en traint mensen die ten gevolg van een ziekte, aandoening of een beperking problemen ervaren in de uitvoer van de dagelijkse activiteiten, zoals koken, werken, aankleden, verplaatsen of boodschappen doen. Door zorg op maat te bieden maakt ergotherapie het weer mogelijk om dagelijkse activiteiten uit te voeren; thuis, op het werk, bij studie, tijdens sport en vrije tijd. Daarnaast ondersteunen wij bij de aanvragen via de WMO.

Naast de ouderen- en volwassenenzorg zijn we binnen de praktijk ook gespecialiseerd in kinderergotherapie. Deze richt zich op kinderen die moeite hebben met de uitvoer van praktische handelingen, de motoriek, de verwerking van zintuiglijke prikkels en problemen hebben met de executieve functies. Door training, begeleiding en advies aan ouders en leerkrachten streven we erna om het kind weer zo goed mogelijk te laten functioneren.

Waar ergotherapie

Afhankelijk van de hulpvraag kan de behandeling in de praktijk plaatsvinden, in de thuissituatie op school of in de omgeving (zoals de werkplek) waarin zich het probleem voor doet.

Hoe wordt ergotherapie vergoed?

Met een verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u altijd bij ons terecht. Vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op vergoeding van tien uur ergotherapie per kalenderjaar. De kosten van ergotherapie vallen onder het verplichte eigen risico. Sommige verzekeraars vergoeden meer in de aanvullende verzekering.

Play Video