Skip to content

Kinderen

Wat is kinderergotherapie?

Kinderergotherapie richt zich op kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar die moeite hebben met dagelijkse activiteiten in hun eigen omgeving.

Aan welke problemen kun je nu eigenlijk denken?

ADL (activiteiten van het dagelijks leven)/thuis. Moeite met het aan- en/of uitkleden, veters strikken, knoopjes/ritsjes openen en sluiten. Problemen met douchen, wassen, haren kammen, tanden poetsen.

Fijne Motoriek

Wat is dat nou eigenlijk, fijne motoriek? Dat is het uitvoeren van gecoördineerde acties om voorwerpen met de hand, vingers en duim te pakken, te manipuleren en los te laten.

Sensorische Informatieverwerking/Prikkelverwerking

Bij ieder mens komen dag en nacht prikkels binnen, via de ogen, oren, mond, neus en huis. De meeste prikkels komen van buitenaf, maar ze kunnen ook vanuit je eigen lichaam of  je gedachten komen.

Executieve Functies

Executieve functies horen bij het denkvermogen. Het zijn de hogere denkprocessen die nodig zijn om activiteiten te plannen en aan te sturen.

Rekenen / JaMaRa

Rekenen klinkt heel gemakkelijk, maar om goed tot rekenen te kunnen komen moeten er veel vaardigheden bij kinderen ontwikkeld zijn

Jeugd Breincoach

De Jeugd Breincoach begeleidt kinderen in het ontwikkelen/bevorderen van executieve vaardigheden, zelfvertrouwen en gedrag

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft ieder individu recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie per kalenderjaar.
Play Video